Mezitli Halk Eğitim Merkezi, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri çerçevesinde renkli bir sergiye ev sahipliği yaptı. Dönem boyunca düzenlenen çeşitli kurslarda, kurs eğitmenleri ve kursiyerlerin el işlemeleri, resimleri ve yetenekleri sergilendi. Serginin açılışına Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BADAS, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bayram DUMAN, Cuma İVRENDİ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Şirin ESEN, Behzat EĞİLMEZ, Ahmet UĞURCAN, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil SARI, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Davut KARAKAYA ve AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Fatma ABACI'nın yanı sıra kurs öğretmenleri ve kursiyerler katılım gösterdi.

Sergi açılışında konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Kurum Müdürü Halil Sarı "Ekonomi çok önemli. İnsanlarımız için iş çok önemli, istihdam çok önemli. Özellikle kadınların istihdamı çok önemli. Fakat bu istihdamın, el emeği ile ilgili bir istihdam olması da daha önemli Eğitim çağının dışına çıkmış insanlar, istihdam için destek arayışındadır ve biz onların bu süreçteki ihtiyaçlarını karşılamak, kişisel ekonomilerini kazanabilmeleri için elimizden geleni yapmaktayız. Bu çaba, toplumun ekonomik ve sosyal gelişimi için son derece anlamlıdır" dedi.

Daha sonra Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu Şube Müdürü Bayram DUMAN açılışta yaptığı konuşmasında ' Halk Eğitimlerin açtığı kurslarla vatandaşların istihdama katkısının yanında adeta bir terapi merkezi gibi hizmet vererek insanları mutlu ettiğini söyledi'.

Konuşmasında Halk eğitim kursların önemine değinen Badas ise," Hayatı anlamlı kılmak için varlık içinde yalnızlık, çokluk içinde yokluk çekiyoruz. Bir apartmanda yaşıyoruz ve aynı asansörü kullanıyoruz. selamlaşmadan günaydınlaşmadan sırtımızı dönüyoruz. Bu kadar çokluğun içinde yalnızlık çeken bir şehirde, bu tür kursların daha anlamlı ve daha güzel olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl bir kurs ziyareti sırasında, bir yaşlı amcamızın şu sözlerine tanık oldum: "Kendimi ve halimi burada daha iyi hissediyorum hastalığımı burada yenmeye çalışıyorum" İşte bunun gibi insanlarla bir araya gelmek güzel. Bu imkanları bize sağlayanlara teşekkür ediyorum. Yakın zamanda tekrar halk eğitim aracılığıyla bir araya geleceğiz. Halk eğitimi, topluma dokunan, insanların gönlüne giren ailelerine ulaşan bir kurum olmalı. Bizler de sizler aracılığıyla topluma dokunmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda umarım tekrar bir araya gelir ve bu etkinliği hatırlatabiliriz." ifadelerini kullandı

Türkiye'de bir ilk:Tek parça halinde 84 metrekarelik mozaik gün yüzüne çıkarıldı Türkiye'de bir ilk:Tek parça halinde 84 metrekarelik mozaik gün yüzüne çıkarıldı