Tepe, "İnsan biraz "had" bilmeli!"

Gündem 19.04.2024 - 09:17, Güncelleme: 19.04.2024 - 10:27 1752 kez okundu.
 

Tepe, "İnsan biraz "had" bilmeli!"

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kaya Tepe, gazeteciliğe olan ilginin arttığını ve teknolojik gelişimin herkesi “biraz” gazeteci yaptığını belirtti.

Tepe, konuya ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada " Son dönemde gazeteciliğe olan ilgi arttı.Teknolojik gelişim vatandaşların içindeki gazetecilik aşkını ortaya çıkardı ve artık herkes "biraz" gazeteci oldu. "Biraz" gazeteci olur mu demeyin, ne yazık ki oldu! Bu da yetmedi içinde gazeteci üyesi olmayan "tamamen duygusal" gazeteci dernekleri kuruldu. Baktılar ki tutmadı, daha parlatmak adına unvanlarına "Uluslararası" eklendi.Bu da tutmayınca "Mersin'de gazetecilik mesleğinin mesleki ve etik standartlar doğrultusunda icra edilmesini sağlamak..." için kentin kanaat önderlerinin isimlerinin yer aldığı ve bir kişi tarafından seçilen “Yüksek İstişare Kurulu” kurdular. Bu kentte yıllarca gazetecilik yapmış meslek büyüklerinin, duayenlerin yerine, gazetecilik ile ilgisi alakası olmayan kişiler üç yıllık bir dernek çatısı altında kent gazetecilerine "nasıl gazetecilik yapılacağını" öğreteceklermiş !.…. Kentte, gelenekleri ve mesleki kuralları olan yarım asırlık bir meslek örgütü ve bu meslek örgütünün çoğu basın kartlı 300 üyesinin genel kurulda seçtiği, mesleğin tüm zorluklarını çekmiş en az 20 yıllık tecrübeye sahip duayen gazetecilerden oluşan bir “Yüksek İstişare Kurulu” var. Kime neyi anlatacaksınız? İnsan biraz "had" bilmeli. Her şeye balıklama atlarsanız "Sazan" durumuna düşersiniz" ifadelerini kullandı.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kaya Tepe, gazeteciliğe olan ilginin arttığını ve teknolojik gelişimin herkesi “biraz” gazeteci yaptığını belirtti.
Tepe, konuya ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada " Son dönemde gazeteciliğe olan ilgi arttı.Teknolojik gelişim vatandaşların içindeki gazetecilik aşkını ortaya çıkardı ve artık herkes "biraz" gazeteci oldu. "Biraz" gazeteci olur mu demeyin, ne yazık ki oldu! Bu da yetmedi içinde gazeteci üyesi olmayan "tamamen duygusal" gazeteci dernekleri kuruldu. Baktılar ki tutmadı, daha parlatmak adına unvanlarına "Uluslararası" eklendi.Bu da tutmayınca "Mersin'de gazetecilik mesleğinin mesleki ve etik standartlar doğrultusunda icra edilmesini sağlamak..." için kentin kanaat önderlerinin isimlerinin yer aldığı ve bir kişi tarafından seçilen “Yüksek İstişare Kurulu” kurdular.
Bu kentte yıllarca gazetecilik yapmış meslek büyüklerinin, duayenlerin yerine, gazetecilik ile ilgisi alakası olmayan kişiler üç yıllık bir dernek çatısı altında kent gazetecilerine "nasıl gazetecilik yapılacağını" öğreteceklermiş !.….
Kentte, gelenekleri ve mesleki kuralları olan yarım asırlık bir meslek örgütü ve bu meslek örgütünün çoğu basın kartlı 300 üyesinin genel kurulda seçtiği, mesleğin tüm zorluklarını çekmiş en az 20 yıllık tecrübeye sahip duayen gazetecilerden oluşan bir “Yüksek İstişare Kurulu” var.
Kime neyi anlatacaksınız?
İnsan biraz "had" bilmeli.
Her şeye balıklama atlarsanız "Sazan" durumuna düşersiniz" ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersintime.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.