Mersin'in Starı İlhan Ege

Gündem 17.04.2024 - 09:31, Güncelleme: 17.04.2024 - 09:31 1536 kez okundu.
 

Mersin'in Starı İlhan Ege

STAR Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği “Sürekli İyileştirme Komitesi Başkanlığı”nı yürüten Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Ege, “STAR Kalite Güvencesi ve Sürekli İyileştirme Komitesi Başkanı” olarak görevlendirildi.

Konu ile ilgili konuşan Prof. Dr. İlhan Ege, “Kalite yolculuğum, Türkiye için toplam kalite yönetimi kavramı daha çok yeni iken 1997 yılında TSE Kalite Güvence Sistemleri Eğitimleri almam ve KALDER Kalite Kongresi’ne katılmam ile başladı. Daha sonra birçok ulusal ve uluslararası orta ve büyük ölçekli kuruluşun Kalite Güvence Sistemi’ni kurarak kalite güvencesi danışmanlığı yaptım. Üretim ve hizmet sektörlerinde yaptığım bu çalışmalar, Mersin Üniversitesi’nde Kalite Komisyonu Üyeliği ile devam etti. Bu konuda 27 yıllık bir deneyime sahibim. ABD’de bir süre görev yaptığım üniversite hem işletme hem de muhasebe alanında AACSB akreditasyonuna sahip idi. Mersin Üniversitesi Kalite Yönetimi ABD Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nda 15 yıldır Kalite Yönetimi dersini vermekteyim. STAR Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği Sürekli İyileştirme Komitesi Başkanlığı görevini yürütmekteydim. Kalite Güvencesi Komitesi ile Sürekli İyileştirme Komitesi birleşerek “Kalite Güvencesi ve Sürekli İyileştirme Komitesi” adını aldı. Ben de “Kalite Güvencesi ve Sürekli İyileştirme Komitesi” başkanı olarak görevlendirildim. Bu kapsamda komite olarak sorumluluk alanımız daha da genişledi. Kalite güvence ve sürekli iyileştirme faaliyetlerine katkı yaparak, Türkiye’deki İşletme ve benzeri alanlardaki olumlu gelişmelerin artmasına elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışacağız. Yaptığımız çalışmalarda bizlere her zaman destek olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’a ve bu görev ile bana bu fırsatı veren STAR’a teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. STAR Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sosyal, beşeri ve temel bilimler lisans programlarının gelişiminin teşvik edilmesi, sürekli iyileştirilmesi, eğitim-öğretim kalitesinin güvence altına alınması, İşletme, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri, İktisat/Ekonomi, Finans, Bankacılık, Çalışma Ekonomisi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programlarının değerlendirme ve akreditasyonunu faaliyetlerini göstermek üzere faaliyet gösteriyor. STAR, akreditasyon faaliyeti yürütmek üzere Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye’de yetkilendirilen alanında tek ulusal akreditasyon kuruluşu olma özelliğini de taşıyor.
STAR Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği “Sürekli İyileştirme Komitesi Başkanlığı”nı yürüten Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Ege, “STAR Kalite Güvencesi ve Sürekli İyileştirme Komitesi Başkanı” olarak görevlendirildi.

Konu ile ilgili konuşan Prof. Dr. İlhan Ege, “Kalite yolculuğum, Türkiye için toplam kalite yönetimi kavramı daha çok yeni iken 1997 yılında TSE Kalite Güvence Sistemleri Eğitimleri almam ve KALDER Kalite Kongresi’ne katılmam ile başladı. Daha sonra birçok ulusal ve uluslararası orta ve büyük ölçekli kuruluşun Kalite Güvence Sistemi’ni kurarak kalite güvencesi danışmanlığı yaptım. Üretim ve hizmet sektörlerinde yaptığım bu çalışmalar, Mersin Üniversitesi’nde Kalite Komisyonu Üyeliği ile devam etti. Bu konuda 27 yıllık bir deneyime sahibim. ABD’de bir süre görev yaptığım üniversite hem işletme hem de muhasebe alanında AACSB akreditasyonuna sahip idi. Mersin Üniversitesi Kalite Yönetimi ABD Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nda 15 yıldır Kalite Yönetimi dersini vermekteyim. STAR Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği Sürekli İyileştirme Komitesi Başkanlığı görevini yürütmekteydim. Kalite Güvencesi Komitesi ile Sürekli İyileştirme Komitesi birleşerek “Kalite Güvencesi ve Sürekli İyileştirme Komitesi” adını aldı. Ben de “Kalite Güvencesi ve Sürekli İyileştirme Komitesi” başkanı olarak görevlendirildim. Bu kapsamda komite olarak sorumluluk alanımız daha da genişledi. Kalite güvence ve sürekli iyileştirme faaliyetlerine katkı yaparak, Türkiye’deki İşletme ve benzeri alanlardaki olumlu gelişmelerin artmasına elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışacağız. Yaptığımız çalışmalarda bizlere her zaman destek olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’a ve bu görev ile bana bu fırsatı veren STAR’a teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

STAR Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sosyal, beşeri ve temel bilimler lisans programlarının gelişiminin teşvik edilmesi, sürekli iyileştirilmesi, eğitim-öğretim kalitesinin güvence altına alınması, İşletme, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri, İktisat/Ekonomi, Finans, Bankacılık, Çalışma Ekonomisi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programlarının değerlendirme ve akreditasyonunu faaliyetlerini göstermek üzere faaliyet gösteriyor. STAR, akreditasyon faaliyeti yürütmek üzere Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye’de yetkilendirilen alanında tek ulusal akreditasyon kuruluşu olma özelliğini de taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersintime.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.