'' Cumhuriyet'e Doğru '' Mersinlileri Büyüledi

Gündem 18.03.2024 - 00:15, Güncelleme: 20.03.2024 - 10:30 2265+ kez okundu.
 

'' Cumhuriyet'e Doğru '' Mersinlileri Büyüledi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 101. yılı kutlamaları çerçevesinde '' Cumhuriyet'e Doğru '' tiyatro oyunu Mersinlilerle buluştu.

Bora Severcan tarafından yazılan ve yönetilen , Yapımcılığını Volkan Severcan , Proje Danışmanlığını Doç.Dr.İbrahim Sarıtaş'ın yaptığı Serdar Yeğin , Gülen Karman , Erhan Yazıcıoğlu , Ahmet Yenilmez , Zuhal Yalçın , Levent Özbilek , Şebnem Özinal , Ziya Kürküt , Sefa Zengin , Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan'ında aralarında bulunduğu 110 oyuncunun rol aldığı '' Cumhuriyet'e Doğru '' Tiyatro oyunu Mersin Kültür Merkezi'nde Mersinlilerle buluştu. Milli Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet'in 100.yılı için hazırlanan ve Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 101.yılı kutlamaları vesilesi ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen oyun ; Bir öğretmenin şehitlik ziyareti sırasında 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye, Cumhuriyet'in ilan ediliş sürecini anlatmasıyla başlayan oyunda, Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara'da Büyük Millet Meclisini kurması, Milli Mücadele kahramanlarının ve Türk halkının tek yumruk oluşu ve kanlarının son damlasına kadar savaşarak Milli Mücadele'yi kazanması ele alınıyor. Oyun, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edilişi ile sona eriyor. Bir çok farklı ve yoğun duygu dolu sahnelerin yer aldığı oyunda İstiklal Marşı'nın Hamdullah Suphi Bey (Ahmet Yenilmez) tarafından okunduğu esnada tüm salonun ayakta ve göz yaşları içerisinde tüm kıtalara eşlik etmeleri görülmeye değerdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.yılında 29 Ekim Cumhuriye Bayramı'nda göreve başlayan ve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmalarla  bir çok ilke imza atan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bir ilke daha imza atarak Atatürk'ün Mersin'e gelişi kutlamalarında Kurtuluş ve Kuruluşun Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk , Kahraman silah arkadaşaları ve aziz şehitlerimizin destansı mücadelesinin harikulade bir tiyatro eserine dönüştürülmüş Milli Birliğimiz için sonderece önemli bir eseri , '' Cumhuriyet'e Doğru '' oyununu Mersinlilerle buluşturdu. MERSINTIME olarak , Rektörlüğü zamanında Oyunun çalışmasını başlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin , MEB ve Proje Danışmanı Doç.Dr.İbrahim Sarıtaş , Oyunu Yazan ve Yöneten Bora Severcan , Yapımcı Volkan Severcan , Sanatçılar , Oyunun Mersin'e gelmesinde emeği geçen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan , Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve katkı sunan herkesi yürekten tebrik ediyoruz.    
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 101. yılı kutlamaları çerçevesinde '' Cumhuriyet'e Doğru '' tiyatro oyunu Mersinlilerle buluştu.
Bora Severcan tarafından yazılan ve yönetilen , Yapımcılığını Volkan Severcan , Proje Danışmanlığını Doç.Dr.İbrahim Sarıtaş'ın yaptığı Serdar Yeğin , Gülen Karman , Erhan Yazıcıoğlu , Ahmet Yenilmez , Zuhal Yalçın , Levent Özbilek , Şebnem Özinal , Ziya Kürküt , Sefa Zengin , Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan'ında aralarında bulunduğu 110 oyuncunun rol aldığı '' Cumhuriyet'e Doğru '' Tiyatro oyunu Mersin Kültür Merkezi'nde Mersinlilerle buluştu.
Milli Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet'in 100.yılı için hazırlanan ve Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 101.yılı kutlamaları vesilesi ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen oyun ;
Bir öğretmenin şehitlik ziyareti sırasında 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye, Cumhuriyet'in ilan ediliş sürecini anlatmasıyla başlayan oyunda, Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara'da Büyük Millet Meclisini kurması, Milli Mücadele kahramanlarının ve Türk halkının tek yumruk oluşu ve kanlarının son damlasına kadar savaşarak Milli Mücadele'yi kazanması ele alınıyor. Oyun, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edilişi ile sona eriyor.
Bir çok farklı ve yoğun duygu dolu sahnelerin yer aldığı oyunda İstiklal Marşı'nın Hamdullah Suphi Bey (Ahmet Yenilmez) tarafından okunduğu esnada tüm salonun ayakta ve göz yaşları içerisinde tüm kıtalara eşlik etmeleri görülmeye değerdi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.yılında 29 Ekim Cumhuriye Bayramı'nda göreve başlayan ve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmalarla  bir çok ilke imza atan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bir ilke daha imza atarak Atatürk'ün Mersin'e gelişi kutlamalarında Kurtuluş ve Kuruluşun Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk , Kahraman silah arkadaşaları ve aziz şehitlerimizin destansı mücadelesinin harikulade bir tiyatro eserine dönüştürülmüş Milli Birliğimiz için sonderece önemli bir eseri , '' Cumhuriyet'e Doğru '' oyununu Mersinlilerle buluşturdu.
MERSINTIME olarak , Rektörlüğü zamanında Oyunun çalışmasını başlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin , MEB ve Proje Danışmanı Doç.Dr.İbrahim Sarıtaş , Oyunu Yazan ve Yöneten Bora Severcan , Yapımcı Volkan Severcan , Sanatçılar , Oyunun Mersin'e gelmesinde emeği geçen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan , Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve katkı sunan herkesi yürekten tebrik ediyoruz.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersintime.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.