MTSO’da ’Kobot Operatörlüğü’ eğitimi başladı
MTSO’da ’Kobot Operatörlüğü’ eğitimi başladı
MTSO, bölgenin dijital dönüşümünü destekleyecek çalışmalarını sürdürüyor.
MTSO, bölgenin dijital dönüşümünü destekleyecek çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye’de dijitalleşme konusunda öncü odalar arasında yer alan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO), ’Kobot Operatörlüğü’ eğitimi başladı. Eğitim programıyla geleceğin mesleklerinde sertifikalı bireylerin Mersin’e kazandırılması ve dijital dönüşüm çalışmalarına başlayan sanayi firmalarının talep ettiği nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi hedefleniyor.
MTSO, bölgenin dijital dönüşümünü destekleyecek çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar sektörleri geleceğe hazırlayan MTSO, bu kez yönünü sektörlerin gelecekte ihtiyaç duyacağı insan kaynağına çevirdi. Bu kapsamda kobot robotlama dili uzmanlığı, kobot programlanması ve çalıştırılması konusunda uzman bireylerin yetiştirilmesi adına Endüstriyel Kobot Operatörlüğü Eğitimi verilerek Türkiye’de bir ilke imza atıldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ’Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı’ kapsamında ’Mersin İlinde Geleceğin İşlerine Yönelik Teknoloji Tabanlı Uygulamalı Eğitim Merkezinin Kurulması’ Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında dijital dönüşüm yol haritasını oluşturan Mersin, geleceğin işlerinin ihtiyaçlarına yönelik eğitimlere başladı. MTSO koordinatörlüğünde, Mersin Üniversitesi ortaklığı ve Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) işbirliğinde yürütülen proje 12 ay sürecek.
Kobot operatörlüğü alanında 150 kişi yetiştirilecek
MTSO bünyesindeki Atölye1886’da gerçekleşen Uygulamalı Kobot Eğitim Programı sürecinde robot ve kobot kullanımını öğrenen katılımcılar yine geleceğin meslekleri arasında bulunan robot ve kobot servis ve sorun giderme eğitimini de aldı. Toplam 150 kişinin kobot ve robot operatörlüğü alanında yetiştirileceği eğitim programıyla geleceğin mesleklerinde sertifikalı bireylerin Mersin’e kazandırılması, aynı zamanda dijital dönüşüm çalışmalarına başlayan sanayi firmalarının talep ettiği nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi hedefleniyor. Diğer taraftan eğitim alan bireylerin AB’de de geçerliliği olan robot operatörlüğü mesleki yeterlilik belgesi için de ön çalışmalara başlandı. Çalışmanın tamamlanmasıyla robot-kobot eğitimlerinde başarılı olan katılımcılara belgelendirme çalışmaları da yapılacak.
6 farklı alanda daha eğitim verilecek
Türkiye’de dijitalleşme konusunda yoğun çalışmalar gerçekleştiren MTSO, kobot eğitiminden sonra proje kapsamında AR/VR uygulamalarıyla farklı sektörlere yönelik Veri Madenciliği Uzmanlığı, Dijital Dönüşüm Uzmanlığı, Sosyal Medya Uzmanlığı, E-Ticaret ve Mikro İhracat Uzmanlığı ile Grafik Tasarım Uzmanlığı olmak üzere 6 farklı alanda daha eğitim verecek.
Kobot nedir?
Kolaboratif robot ya da işbirlikçi robot olarak da bilinen kobotlar, insanlarla aynı ortamı paylaşacak ve birlikte çalışacak şekilde tasarlanmış robot otomasyon sistemleridir. Kobotlar, üretim süreçleri, montaj, lojistik ve depolama başta olmak üzere pek çok alanda kullanılırlar.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.